Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
4 portioner
Fritters
2 dl kokt bulgur (2 dl kokt bulgur motsvarar ca 0,75 dl okokt)
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
Pestokräm
1 dl pesto
1 dl crème fraiche
Till servering
65 g bladsallad
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 506 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har gjort detta flera gånger även peston (dock använt solroskärnor) Blandar peston med turkisk youghurt, blir hur gott som helst!
Birgitta
2025-07-06Väldigt gott! kommer att göra det flera gånger.
Carina
2024-03-10Bland det mest smaklösa jag någonsin ätit.
Ann
2024-01-26