Pasta pesto med majs och halloumi

65
18
Pasta pesto med majs och halloumi

Grön pesto kan göra underverk när man har ont om tid i köket. Tillsammans med gyllenstekt halloumi, saftiga små körsbärstomater eller pärltomater och majs är denna pastarätt klar på nolltid. Serveras med babyspenat för den som vill ha extra grönt på tallriken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Pasta pesto med majs och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
1 förp majskorn (à 340 g)
250 g körsbärs- eller pärltomater
400 g halloumi eller grillost
1 dl pesto basilika
65 g babyspenat

Att ha hemma

1 msk olja
salt
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Klimattips

Sojabönor är goda, mättade och krispiga. Byter du halloumin till sojabönor minskar du klimatpåverkan med 82 %. Detta sänker även ditt saltintag och du får en mer hälsosam måltid.

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Louise

2021-12-20

Gott!!!! Gillar kombon halloumi, pesto och spenat! Tog lite mindre mängd pasta.

Michael

2021-12-15

Riktigt gott!

Alexandra

2021-10-18

Nej nej nej. Halloumi/grillost var INTE vår grej tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 3267 KJ / 782 kCal
Fett 41 g
Salt 7 g
Kolhydrater 64 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden