Grön pesto kan göra underverk när man har ont om tid i köket. Tillsammans med gyllenstekt halloumi, saftiga små körsbärstomater eller pärltomater och majs är denna pastarätt klar på nolltid. Serveras med babyspenat för den som vill ha extra grönt på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2020
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Sojabönor är goda, mättade och krispiga. Byter du halloumin till sojabönor minskar du klimatpåverkan med 82 %. Detta sänker även ditt saltintag och du får en mer hälsosam måltid.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lina
2021-03-20Gott och snabblagat! Tog i mer pesto och hyvlade parmesan över.
Ludvig
2021-03-17Superenkel och lätt att slänga ihop vid tidsbrist med saker som man alltid kan ha hemma!
Anette
2021-02-15Jättegott, snabblagat!