Pasta pesto med majs och halloumi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta pesto med majs och halloumi

Grön pesto kan göra underverk när man har ont om tid i köket. Tillsammans med gyllenstekt halloumi, saftiga små körsbärstomater och majs är denna pastarätt klar på nolltid. Serveras med babyspenat för den som vill ha extra grönt på tallriken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Låt majsen rinna av och dela tomaterna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär halloumin i tärningar och stek den i oljan tills den får fin färg. Häll i majsen och låt den bli varm.
  5. Blanda pasta och pesto och vänd ner majs, halloumi och tomater. Smaka av med salt och peppar. Servera med spenat.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Klimattips

Sojabönor är goda, mättade och krispiga. Byter du halloumin till sojabönor minskar du klimatpåverkan med 82 %. Detta sänker även ditt saltintag och du får en mer hälsosam måltid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumiost
  • 1 dl pesto
  • 65 g babyspenat
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3267 kJ / 782 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept