Pasta pesto med majs och halloumi

47
13
Pasta pesto med majs och halloumi

Grön pesto kan göra underverk när man har ont om tid i köket. Tillsammans med gyllenstekt halloumi, saftiga små körsbärstomater eller pärltomater och majs är denna pastarätt klar på nolltid. Serveras med babyspenat för den som vill ha extra grönt på tallriken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Pasta pesto med majs och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali)
1
förp majskorn (à 340 g)
250 g
körsbärs- eller pärltomater
400 g
halloumi
1 dl
pesto basilika
65 g
babyspenat

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Klimattips

Sojabönor är goda, mättade och krispiga. Byter du halloumin till sojabönor minskar du klimatpåverkan med 82 %. Detta sänker även ditt saltintag och du får en mer hälsosam måltid.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Maria

2021-06-22

Gott och mycket lättlagat, tillsatte lite chiliflakes för att ge lite motstånd till den salta halloumin.

Erika

2021-04-20

Gott, snabbt och enkelt! Smidigt eftersom man ofta har ingredienserna hemma. :)

Lina

2021-03-20

Gott och snabblagat! Tog i mer pesto och hyvlade parmesan över.

Näringsvärde per portion

Energi 3267 KJ / 782 kCal
Fett 41 g
Salt 7 g
Kolhydrater 64 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept