Pasta pesto med majs och halloumi
Grön pesto kan göra underverk när man har ont om tid i köket. Tillsammans med gyllenstekt halloumi, saftiga små körsbärstomater eller pärltomater och majs är denna pastarätt klar på nolltid. Serveras med babyspenat för den som vill ha extra grönt på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
1 förp majskorn (à 340 g)
250 g körsbärs- eller pärltomater
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 dl pesto basilika
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3267 KJ / 782 kCal
Fett41 g
Salt7 g
Kolhydrater64 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sara: Makaroner?? Står PASTA. Kan ta vilken sort man vill❣️ Josefine: Inte matigt?? 🤨 De andra verkar ej hålla med…
Sandra
2024-03-21Gott!!!! Gillar kombon halloumi, pesto och spenat! Tog lite mindre mängd pasta.
Louise
2021-12-20Riktigt gott!
Michael
2021-12-15