Halloumi- och tomatfyllda köttfärsbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumi- och tomatfyllda köttfärsbiffar

Om du vill piffa upp en vanlig sommardag så testa att grilla köttfärsbiffar fyllda med halloumi och tomat. Biffarna blir riktigt saftiga och goda och passar utmärkt att servera tillsammans med rostad potatis och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärsen med ägg, timjan, salt och peppar. Skär osten i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
  2. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Platta ut varje bit till en tunn biff. Fördela ost och tomatskivor på hälften av biffarna.
  3. Lägg på resterande biffar och tryck till noga runt kanterna. Pensla biffarna med oljan. Grilla biffarna 6-8 min per sida.
  4. Servera med ugnsrostad potatis blandad med bitar av squash, paprika och rödlöksklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 125 g halloumiost
  • 2 tomater
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan