Buffalokyckling med bluecheeseslaw
Denna rätt är en riktig smakexplosion! Kyckling som fått marinera i smaker av vitlök, chili och honung serveras ihop med en slaw smaksatt med krämig roquefortost samt en hint av dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 1/2 tsk paprikapulver (gärna rökt)
2 krm svartpeppar
4 krm salt
3 msk tomatpuré
2 msk olja
3 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
3 msk flytande honung
4 kycklingfiléer
Slaw
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
100 g roquefortost
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
275 g råkostsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 633 kCal
Fett22 g
Salt2.8 g
Kolhydrater66 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur gott som helst!!! Min nya favoriträtt!!! Gjorde dubbel sats med sås eftersom jag gillar att dränka riset i sås. Jag hafe matvete istället för ris pga svensk produkt. Nästa gång tänkte jag testa grilla kycklingfiléerna hela och sen skiva och hälla såsen över efteråt. Nästa gång kommer jag att göra salladen allra först så blir det mer tid till det andra. Blev lite stressigt för mig och riset blev klart tidigt.
Cecilia
2023-08-12Det skulle vara med 100 g rocefordost, detta saknades i min kasse och skulle inte helle finns i kassen enligt sammanställningen. Det var inte heller något som man skulle ha hemma så jag ficka laga receptet utan rocqeforosten, lite trist blev det.
Linda
2019-01-26Hej Linda! Vilken kasse hade du? Om du hade gluten & laktosfri var roqefordosten utbytt till laktosfri fetaost. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-28