Kycklingklubba med majskolv och cole slaw
Kvällens middag består av en supergod kycklingrätt inspirerad av den amerikanska södern: saftiga ugnsrostade kycklingklubbor och en snabblagad cole slaw gjord på en färdig råkostssallad, hetta från senap och chilisås. Servera allt med fluffigt vitt ris och söta rostade majskolvar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 tsk olja
salt
peppar
400 g majskolvar i bit
4 port ris eller annat gryn
Cole slaw
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
2 tsk senap
275 g råkostsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3254 KJ / 778 kCal
Fett32.7 g
Salt2.51 g
Kolhydrater77.5 g
Protein40.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok. Går så klart att piffa till med lite mer spännande kryddning vilket vi borde ha gjort.
Anneli
2017-02-02Snabbt gott och enkelt (bara kycklingen är tinad)
Elin
2017-01-30