Roquefortfylld potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Roquefortfylld potatis

Elegant och välsmakande förrätt med ugnsbakad potatis som toppats med roquefort- och gräslöksröra. Garnera med extra druvor för fin sötma och vacker presentation.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och torka av potatisen. Baka i 1-1 1/2 timme i ugn, tills potatisen är mjuk.
  3. Skölj vindruvorna, dela och kärna ur. Finhacka gräslöken.
  4. Skär av ett lock på potatisen och gröp ut innehållet. Mosa potatisen med smöret och blanda med hälften av roquefortosten, det mesta av gräslöken och crème fraiche.
  5. Tillsätt vindruvorna, men spar några till garnering. Salta, peppra och riv över muskotnöt. Blanda försiktigt.
  6. Fyll potatisarna med röran. Dekorera med en tunn skiva roquefortost, några druvor och gräslök. Lägg på locket och värm i ugnen 2 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein och laktos.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 stora potatisar
  • ca 150 g vindruvor
  • 1 knippe gräslök
  • 100 g smör
  • 200 g roquefortost
  • 3 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1/2 krm riven muskotnöt
Lägg till i inköpslistan