Bakade fikon med roquefort

22
0
Bakade fikon med roquefort

Ugnsbakade fikon med roquefort är ett snabbt fixat tilltugg till vintermyset. De söta fikonen gratineras med den salta grönmögelosten och serveras sedan med smakrik delichark som lufttorkad skinka, salami eller chorizo.

Bakade fikon med roquefort

Ingredienser

8 st
4 färska fikon
50 g roquefortost

Till servering

lufttorkad skinka
chorizo

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut roquefortost mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut roquefortost mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per bit inkl lufttorkad skinka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 205 KJ / 49 kCal
Fett 3 g
Salt 2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden