Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bakade fikon med roquefort

Ugnsbakade fikon med roquefort är ett snabbt fixat tilltugg till vintermyset. De söta fikonen gratineras med den salta grönmögelosten och serveras sedan med smakrik delichark som lufttorkad skinka, salami eller chorizo.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela fikonen på längden och skär sedan ett snitt längs med varje halva.
  3. Skär osten i små bitar och fyll fikonen med dem. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek fikonen mitt i ugnen ca 10 minuter till osten har smält.
  4. Till servering: Servera dem ljumna med kallskuret som lufttorkad skinka och chorizo.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut roquefortost mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut roquefortost mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per bit inkl lufttorkad skinka.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 4 färska fikon
  • 50 g roquefortost
Till servering
  • lufttorkad skinka
  • chorizo
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 205 kJ / 49 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer