Buffalo drumsticks med coleslaw

18
2
Buffalo drumsticks med coleslaw

Denna saftiga, ugnsgrillade Buffalo kyckling är försvinnande god. Den serveras med fluffigt ris och en snabblagad, smarrig coleslaw. Eftersom råkosten redan är strimlad går allt på ett kick. Du kan givetvis minska eller öka mängden cayennepeppar beroende på hur spicy du vill ha din kyckling.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Buffalo drumsticks med coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Drumsticks

1200 g
kycklingben
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 dl
chilisås eller ketchup
2 krm
cayennepeppar
1
vitlöksklyfta

Ris

4
port ris eller annat gryn

Coleslaw

1 dl
crème fraiche
1 tsk
senap (gärna dijon)
275 g
råkostsallad
1/2
ask gräslök (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Cindy

2017-10-09

Enkelt, god marinad. Nytt att testa.

Maria

2016-11-11

Smaklöst! Så krydda extra med mera salt och andra kryddor samt lägg kycklingen i marinad 1 dag före......då blir det mera smak. Tyvärr gjorde inte min familj så.

Näringsvärde per portion

Energi 2963 KJ / 708 kCal
Fett 33.8 g
Salt 3.05 g
Kolhydrater 62.9 g
Protein 36.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept