Buffalo drumsticks med coleslaw
Denna saftiga, ugnsgrillade Buffalo kyckling är försvinnande god. Den serveras med fluffigt ris och en snabblagad, smarrig coleslaw. Eftersom råkosten redan är strimlad går allt på ett kick. Du kan givetvis minska eller öka mängden cayennepeppar beroende på hur spicy du vill ha din kyckling.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Drumsticks
1200 g kycklingben
1 msk olja
salt
peppar
1 dl chilisås eller ketchup
2 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
Ris
4 port ris eller annat gryn
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 tsk senap (gärna dijon)
275 g råkostsallad
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2963 KJ / 708 kCal
Fett33.8 g
Salt3.05 g
Kolhydrater62.9 g
Protein36.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, god marinad. Nytt att testa.
Cindy
2017-10-09Smaklöst! Så krydda extra med mera salt och andra kryddor samt lägg kycklingen i marinad 1 dag före......då blir det mera smak. Tyvärr gjorde inte min familj så.
Maria
2016-11-11