Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Endiveblad med blue cheese, russin & granatäpple

Späda endiveblad fyllda med en blandning av crème fraiche och roquefortost. Toppa med russin kokade i vitt vin och granatäppelkärnor. En perfekt liten rätt att servera på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vitt vin, vitvinsvinäger och socker tills sockret har löst sig. Lägg i russin och låt dra en timme.
  2. Mosa roquefortost eller ädelost och blanda med crème fraiche.
  3. Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpple.
  4. Fördela oströran i späda endiveblad.
  5. Häll av russinen och strö över dem och granatäppelkärnorna.

För alla

Gluten och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex mjölkproteinfri färskost.
Gör laktosfri: byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 dl russin (gärna sultan)
  • 100 g roquefortost eller ädelost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 granatäpple
  • 16 späda endiveblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB