Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Serranorullar fyllda med olivost och kronärtskocka

Serranorullar med olivost och kronärtskocka, perfekt mingelmat eller små aptitretare som passar de flesta. Serranoskinkan fyller du med en röra på krämig färskost och oliver för att sedan garnera med den mjuka kronärtskockan.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka gräslöken. Grovmixa oliverna i matberedaren. Krama ut vätskan och blanda med osten och gräslöken. Salta och peppra.
  2. Gör 2 skinkrullar (för 10 port). För varje rulle, lägg ut 4 skivor skinka omlott till en rektangel på ett smörgåspapper eller plastfolie (ca 25 cm lång och 15 cm bred.)
  3. Ta hälften av ostsmeten och lägg en sträng längs med långsidan av varje skinkrektangel. Rulla ihop. Vrid ändarna på smörgåspappret för att spänna rullarna. Ställ i kylen över natten.
  4. Skär upp i 2 cm stora skivor. Doppa kniven i varmt vatten så får du finare skivor. Strö över pistaschnötter och garnera med skivor av kronärtskocka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri naturell softspread från Beneviva eller tofu i stället för färskost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl gröna oliver med pimentos
  • 2 askar färskost (à 200 g)
  • 8 skivor serano- eller parmaskinka (8 skivor motsvarar ca 100 g)
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
  • 1/2 burk marinerade kronärtskockor (à 290 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer