Gremolatasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gremolatasås

Det här snabblagade receptet på gremolatasås är en delikat vegetarisk sås med bland annat kronärtskockor som du serverar med pastafjärilar, parmaskinka och parmesanost. En ofantligt god rätt med lyxiga och härliga smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kronärtskockorna i kvartar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs i olivolja.
  2. Häll på vitt vin och mellangrädde. Smula ner kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop någon minut.
  3. Hacka persiljan och tillsätt tillsammans med finrivet skal av citron och ev lite saft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Skär parmaskinkan i långa remsor. Vänd ihop med kokta pastafjärilar och hyvla över lite parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kronärtskockor (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Till servering
  • ca 6 skivor parmaskinka
  • kokta pastafjärilar
  • hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan