Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bruscetta

Fantastiskt goda och knapriga små bruscettatoasts med tomat- och rödlökshack, som kan avnjutas i princip när som helst. Passar perfekt till fredagsmyset!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka persiljan.
  2. Blanda tomater, rödlök och persilja.  Ringla över några droppar av olivoljan.  Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär baguetterna i skivor och stek dem gyllenbruna i resten av olivoljan tillsammans med en krossad vitlöksklyfta.
  4. Fördela tomat- och rödlökshacket på de nyrostade brödskivorna.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 minibaguetter
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 860 kJ / 206 kCal