Tortillalasagne med avokado- och mangosallad

3
1 Klimatsmart
Tortillalasagne med avokado- och mangosallad

Låt tacosmaken prägla alla möjliga typer av rätter! Här kryddar vi upp en lasagne med fajitakryddmixen, och istället för pastaplattor varvar du med tortillabröd. Medan den gratineras färdigt i ugnen svänger du ihop en sallad gjord på avokado och mango, kryddat med lite chiliflakes och lime!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Tortillalasagne med avokado- och mangosallad

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

380 g
kokta gröna lins
1/2
rödlök
250 g
blomkålsris
2 msk
olja
1
förp fajita kryddmix (à 28 g)
500 g
passerade tomater
8
tortillabröd (medium)
2 dl
crème fraiche
1/2
påse riven prästost (à 150 g)

Sallad

2
avokador
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
fryst mango
1/2
förp ärtskott (à 100 g)
1
lime
1 msk
olivolja
2 krm
chiliflakes
-
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

För snabbare tillagning, servera linssåsen i bröden tillsammans med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ulrika

12/22/2020

Superenkelt att laga och så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3704 KJ / 884 kCal
Fett 50 g
Salt 5 g
Kolhydrater 82 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept