Tortillalasagne med avokado- och mangosallad
Låt tacosmaken prägla alla möjliga typer av rätter! Här kryddar vi upp en lasagne med fajitakryddmixen, och istället för pastaplattor varvar du med tortillabröd. Medan den gratineras färdigt i ugnen svänger du ihop en sallad gjord på avokado och mango, kryddat med lite chiliflakes och lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
Gratäng
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 rödlök
250 g blomkålsris
2 msk olja
1 förp fajita kryddmix (à 28 g)
500 g passerade tomater
8 tortillabröd (medium)
2 dl crème fraiche
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
Sallad
2 avokador
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g fryst mango
1/2 förp solros- eller ärtskott (à 100 g)
1 lime
1 msk olivolja
2 krm chiliflakes
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3704 KJ / 884 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och lätt att göra. Mina gäster blev glatt överraskade över hur gott det var!
Caroline
2023-10-29Perfekt
Eligijus
2021-03-30Supergod och så lätt!
Sara
2021-03-25