Broccolisoppa med kryddrostade kikärter och tofu

304
7 Klimatsmart
Broccolisoppa med kryddrostade kikärter och tofu

Slurp! En krämig broccolisoppa brukar vara uppskattad och den här tror vi är lite extra populär eftersom den har influenser från det Asiatiska köket. En perfekt brytning mellan de mjuka smakerna från kokosmjölken och det heta från sambal oeleken. Om du är en person som gillar hetta, ha i lite extra sambal!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Broccolisoppa med kryddrostade kikärter och tofu

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 broccoli (à 250 g)
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk spiskummin
salt och peppar
1/2 kruka persilja
270 g tofu

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

För en hetare soppa, tillsätt mer sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

304

Kommentarer

Pia

2022-01-12

Såå god. Hade stekt halloumi till som jag delade i småbitar som tillbehör.

Pia

2022-01-06

Utsökt, lagom hetta och bra kombinationen med tillbehören.

Jill

2021-04-18

Så god!

Näringsvärde per portion

Energi 2074 KJ / 494 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 21 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden