Broccolisoppa med kryddrostade kikärter och tofu
Slurp! En krämig broccolisoppa brukar vara uppskattad och den här tror vi är lite extra populär eftersom den har influenser från det Asiatiska köket. En perfekt brytning mellan de mjuka smakerna från kokosmjölken och det heta från sambal oeleken. Om du är en person som gillar hetta, ha i lite extra sambal!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 broccoli (à 250 g)
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
1/2 kruka persilja
270 g tofu
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 494 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och smakrik soppa när man lägger ihop allt. Använde fryst broccoli och det gick alldeles utmärkt plus att jag även stekte på tofun i tärningar. Kikärtorna var svårt att få krispiga och det sprätte nåt fruktansvärt över hela köket. Lock är att rekommendera 😁
Jennie
2024-08-27Ooootroligt gott recept! Dubblade mängden vitlök och ingefära samt hade i silkestofu istället för naturell tofu. Perfekt alternativ för de som har svårt för tofuns konsistens. Fantastisk hetta och välbalanserat recept, bravo Ica!
Aida
2024-03-03Såå god. Hade stekt halloumi till som jag delade i småbitar som tillbehör.
Pia
2022-01-12