Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bratwurst med ”surkål” och potatiskross

Riktig surkål ska mjölksyras i flera dagar, här gör vi en snabb variant som kan serveras direkt till bratwurst och krossad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala och skiva rödlöken och blanda med olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla kålen, gärna med en osthyvel. Fräs kålen i hälften av matfettet ca 1 minut utan att den tar färg. Häll på vatten, vinäger, socker och kummin. Låt puttra ihop tills vätskan har kokat bort från kålen. Smaka av med salt.
  4. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen grovt. Blanda potatisen med löken och oljan, smaka av med salt och peppar.
  5. Stek korven i resterande matfett. Servera med surkål, potatiskross och en klick senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett att steka i.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett att steka i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ca 400 g vitkål
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 600 g bratwurst
  • senap till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2699 kJ / 655 kCal