Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
![Bratwurst med ”surkål” och potatiskross](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63432/cf_259/bratwurst_med_”surkal”_och_potatiskross.jpg)
Riktig surkål ska mjölksyras i flera dagar, här gör vi en snabb variant som kan serveras direkt till bratwurst och krossad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012
![Bratwurst med ”surkål” och potatiskross](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63432/cf_259/bratwurst_med_”surkal”_och_potatiskross.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
1 rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar
ca 400 g vitkål
1 msk smör eller margarin
1 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1/2 tsk hel kummin
600 g bratwurst
senap till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett att steka i.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett att steka i.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2699 KJ / 655 kCal
Fett35.3 g
Kolhydrater56.3 g
Protein20.7 g
Kommentarer