Bratwurst med ”surkål” och potatiskross

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross

Riktig surkål ska mjölksyras i flera dagar, här gör vi en snabb variant som kan serveras direkt till bratwurst och krossad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012

Bratwurst med ”surkål” och potatiskross

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mjölig potatis
1   rödlök
1 msk  olivolja
salt och peppar
ca 400 g  vitkål
1 msk  smör eller margarin
1 dl  vatten
2 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  strösocker
1/2 tsk  hel kummin
600 g  bratwurst
senap till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett att steka i.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett att steka i.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2699 KJ / 655 kCal
Fett35.3 g
Kolhydrater56.3 g
Protein20.7 g

Testa liknande recept

Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med kål och rotfrukter
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw med äpple
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga