Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön
![Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63546/cf_259/bratwurst_med_syrad_savoykal_och_rostade_pumpafron.jpg)
Savoykålen bryns och smaksätts med lagerblad, timjan, vinäger och citron och utgör ett syrligt gott tillbehör till den stekta korven. Rätten toppas med rostade pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
![Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63546/cf_259/bratwurst_med_syrad_savoykal_och_rostade_pumpafron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 savoykål
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 dl vitvinsvinäger
1 citron
salt och peppar
500 g bratwurst
125 g körsbärstomater
1 dl pumpafrön
1 msk dijonsenap
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Servera barnen lite rostade pumpafrön och halverade tomater om de inte tycker om varma grönsaksblandningar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater55 g
Protein25.6 g
Kommentarer