Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Savoykålen bryns och smaksätts med lagerblad, timjan, vinäger och citron och utgör ett syrligt gott tillbehör till den stekta korven. Rätten toppas med rostade pumpafrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Strimla kålen, skala och hacka löken.
  3. Bryn kålen med löken i matfettet och tillsätt lagerblad, timjan och vinäger. Pressa och häll i saften av citronen och låt detta koka under lock tills kålen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven och dela tomaterna.
  5. Rosta pumpafröna i en het stekpanna, krydda med salt.
  6. Rör i senap och tomathalvor i kålen och strö på pumpafröna. Servera till korven och potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Barnknepet: Servera barnen lite rostade pumpafrön och halverade tomater om de inte tycker om varma grönsaksblandningar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 savoykål
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 500 g bratwurst
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2936 kJ / 698 kCal