Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Savoykålen bryns och smaksätts med lagerblad, timjan, vinäger och citron och utgör ett syrligt gott tillbehör till den stekta korven. Rätten toppas med rostade pumpafrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1/2   savoykål
1   gul lök
1 msk  smör eller margarin
2   lagerblad
1/2 tsk  timjan
1 dl  vitvinsvinäger
1   citron
salt och peppar
500 g  bratwurst
125 g  körsbärstomater
1 dl  pumpafrön
1 msk  dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Servera barnen lite rostade pumpafrön och halverade tomater om de inte tycker om varma grönsaksblandningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater55 g
Protein25.6 g

Testa liknande recept

Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad bratwurst med bönsallad tabbouleh
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med kålrabbi
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thüringer rostbratwurst med potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga