Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

2
0
Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Savoykålen bryns och smaksätts med lagerblad, timjan, vinäger och citron och utgör ett syrligt gott tillbehör till den stekta korven. Rätten toppas med rostade pumpafrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 savoykål
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 dl vitvinsvinäger
1 citron
salt och peppar
500 g bratwurst
125 g körsbärstomater
1 dl pumpafrön
1 msk dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Servera barnen lite rostade pumpafrön och halverade tomater om de inte tycker om varma grönsaksblandningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 698 kCal
Fett 39.1 g
Kolhydrater 55 g
Protein 25.6 g
Läs mer om näringsvärden