Bratwurst med kål och rotfrukter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bratwurst med kål och rotfrukter

Potatis med kål- och rotfruktsfräs tillsammans med stekt bratwurst är en lättlagad och mättande vardagsrätt för familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i skivor. Lägg dem och buljongtärningen eller fonden i en kastrull och tillsätt vatten så det täcker. Koka tills potatisen och morötterna är mjuka.
  2. Skär kålen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Bryn kål och lök i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll kålfräset i potatiskastrullen. Snitta korven och stek den.
  3. Servera med senap och gärna bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och bratwursten. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 200 g morötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 400 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 600 g bratwurst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3143 kJ / 748 kCal