Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad bratwurst med bönsallad tabbouleh

En enkel men rejäl lunch får du med grillad bratwurst och bönsallad tabbouleh. Den nyttiga bönsalladen består av rödlök, tomat, cannellinibönor, citronjuice och persilja. Servera korven med bönsalladen och couscous. Snabblagat och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt stå och dra under lock medan resten görs.
  2. Bönsallad: Skala, dela och strimla löken. Skär tomaterna i små tärningar. Häll av och skölj bönorna. Lägg lök, tomater och bönor i en skål och blanda med citronjuice, persilja och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korven i matfettet enligt anvisning på förpackningen i en stekpanna.
  4. Servera den stekta korven med bönsalladen och kokt couscous eller bulgur.

Tips

Bönkräm med citron!
Mixa 1/2 förp sköljda, avrunna cannelinibönor med 1/2 vitlöksklyfta och 1 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av med finrivet citronskal, salt och peppar.
Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller bulgur
  • 600 g bratwurst
  • 1 msk smör eller margarin
Bönsallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 förp cannellinibönor (à ca 400 g)
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3302 kJ / 789 kCal
Läs mer om näringsvärden