UNDER 30 MIN | Enkel

Thuringer bratwurst med surkål

Låt Tyskland komma på besök och servera en thüringer bratwurst med surkål till middag! Självklart äter du den med potatis, senap och för att få in lite grönt adderar du babyspenat innan servering. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Stek korven i oljan i en stekpanna.
  3. Värm surkålen i en kastrull.
  4. Servera korven med surkål, potatis och spenat. Servera gärna med senap och krydda ev med svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 300 g bratwurst (gärna thüringer)
  • 2 tsk olja
  • 500 g surkål
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • gärna senap
  • ev svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2865 kJ / 681 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept