Thuringer bratwurst med surkål

1
2
Thuringer bratwurst med surkål

Låt Tyskland komma på besök och servera en thüringer bratwurst med surkål till middag! Självklart äter du den med potatis, senap och för att få in lite grönt adderar du babyspenat innan servering. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Thuringer bratwurst med surkål

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
300 g
bratwurst (gärna thüringer)
2 tsk
olja
500 g
surkål
1/2
påse babyspenat (à 65 g)
-
gärna senap
-
ev svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Värm gärna surkålen med lite smör, persilja och krydda med svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Sofia

10/8/2020

Okej, jag gav nyss 1 stjärna. Men det var när jag smakat allt var för sig. Låt er inte avskräckas om ni inte gillar surkål och korv, för när man åt allting tillsammans var det jättegott!

Sofia

10/8/2020

Inget för mig tyvärr!

Näringsvärde per portion

Energi 2865 KJ / 681 kCal
Fett 36 g
Salt 5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept