Bönpasta med fänkål och räkor

3
1
Bönpasta med fänkål och räkor

Bönpastan i detta recept har sällskap av en riktigt god räksås gjord på sojabaserad fraiche. Såsen görs av fint skuren fänkål och purjolök vars smaker fint matchas av räkor och färsk dill. Smaklig måltid!

Skriv ut
Bönpasta med fänkål och räkor

Ingredienser

4 portioner
1
burk handskalade räkor (à 580 g)
1
liten purjolök (à ca 200 g)
1
fänkål (à ca 250 g)
1 tsk
dillfrö
1 msk
majsolja
-
salt
-
peppar
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
växtbaserad crème fraiche
4
port bönpasta (gärna fettucine)
1
kruka färsk dill

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Linnea

10/9/2020

Mycket gott!!! Tog vanlig tagliatelle och cream fraische istället. Ingen majsstärkelse. Slängde i lite vitt vin och hummerfond också 🤤! Ruccola, tomater och pumpafrön som tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi 1808 KJ / 431 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept