UNDER 45 MIN | Medel

Bönpasta med fänkål och räkor

Bönpastan i detta recept har sällskap av en riktigt god räksås gjord på sojabaserad fraiche. Såsen görs av fint skuren fänkål och purjolök vars smaker fint matchas av räkor och färsk dill. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av räkorna i ett durkslag, men spara spadet.
  2. Ansa och skölj purjolöken. Ansa fänkålen. Spar fänkålsdillen om det finns någon. Strimla grönsakerna fint.
  3. Mortla dillfröna.
  4. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  5. Fräs grönsaker och dillfrö i en gryta i oljan, krydda med salt och peppar.
  6. Rör ut majsstärkelsen i 1 1/2 dl av räkspadet (för 4 port). Rör ner i grytan tillsammans med växtbaserad crème fraiche. Koka upp och låt koka 2 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag.
  8. Blanda i pastan och räkorna i såsen i grytan.
  9. Skär dill och ev. fänkålsdill grovt. 
  10. Servera pastan och toppa med dill.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk handskalade räkor (à 580 g)
  • 1 liten purjolök (à ca 200 g)
  • 1 fänkål (à ca 250 g)
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 msk majsolja
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 4 port bönpasta (gärna fettucine)
  • 1 kruka färsk dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 1808 kJ / 431 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept