Bönpasta med fänkål och räkor
Bönpastan i detta recept har sällskap av en riktigt god räksås gjord på sojabaserad fraiche. Såsen görs av fint skuren fänkål och purjolök vars smaker fint matchas av räkor och färsk dill. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
1 burk handskalade räkor (à 580 g)
1 liten purjolök (à ca 200 g)
1 fänkål (à ca 250 g)
1 tsk dillfrö
1 msk majsolja
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 dl växtbaserad crème fraiche
4 port bönpasta (gärna fettucine)
1 kruka färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1808 KJ / 431 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott!!! Tog vanlig tagliatelle och cream fraische istället. Ingen majsstärkelse. Slängde i lite vitt vin och hummerfond också 🤤! Ruccola, tomater och pumpafrön som tillbehör.
Linnea
2020-10-09