Salsiccia med bönpasta och zuccini

8
3
Salsiccia med bönpasta och zuccini

Salsiccia al limone en riktigt god korv kryddad med rosmarin och citron är basen i denna snabblagade grönsakstäta pasta. I pannan får salsiccian sällskap av rödlök och tomatpesto. Bönpastan blandas med tunt hyvlad zucchini och fräsch mangold. Riven parmesan på toppen och rätten är klar att servera.

Skriv ut
Salsiccia med bönpasta och zuccini

Ingredienser

4 portioner
1
zucchini (à ca 300 g)
2
rödlökar
1
förp salsiccia al limone (à 240 g)
1 msk
olivolja
3 msk
tomatpesto
2 1/2 dl
matlagningsgrädde (15%)
4
port bönpasta (gärna fusilli)
2 dl
kokvatten
-
salt
-
svartpeppar
65 g
röda mangoldskott

Till servering

finriven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatpeston.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. uteslut parmesanosten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i bönpastan. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Petra

5/10/2020

Använde mindre mängd salsiccia men smulade ner den istället för att slanta. Supergott, en ny favorit!

My

1/29/2019

Är inget fan av denna salsiccia i receptet, kommer att köra på ICA's egna nästa gång. Annars är det en god rätt!

Jonatan

1/9/2019

Riktigt god och enkel :-)

Näringsvärde per portion

Energi 2493 KJ / 597 kCal
Fett 34 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 21 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept