Salsiccia med bönpasta och zuccini
Salsiccia al limone en riktigt god korv kryddad med rosmarin och citron är basen i denna snabblagade grönsakstäta pasta. I pannan får salsiccian sällskap av rödlök och tomatpesto. Bönpastan blandas med tunt hyvlad zucchini och fräsch mangold. Riven parmesan på toppen och rätten är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
2 rödlökar
1 förp salsiccia al limone (à 240 g)
1 msk olivolja
3 msk tomatpesto
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
4 port bönpasta (gärna fusilli)
2 dl kokvatten
salt
svartpeppar
65 g röda mangoldskott
Till servering
finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Energi2493 KJ / 597 kCal
Fett34 g
Salt0.74 g
Kolhydrater21 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde mindre mängd salsiccia men smulade ner den istället för att slanta. Supergott, en ny favorit!
Petra
2020-05-10Är inget fan av denna salsiccia i receptet, kommer att köra på ICA's egna nästa gång. Annars är det en god rätt!
My
2019-01-29Riktigt god och enkel :-)
Jonatan
2019-01-09