Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor
En riktigt snabb vardagsrätt fixar du av smakrik salsiccia, kronärtskocksbottnar samt pasta. En pastarätt behöver en sås och här görs den av lök, tomater och kryddas med rosmarin. Till den goda salsicciasåsen serveras en mättande pasta som även innehåller gula linser här i formen av fusilli så att du enkelt får upp den goda såsen från tallriken. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
2 förp salsiccia (à 240 g)
1 gul lök
2 msk olivolja
4 tomater
1/2 kruka rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond och vatten)
1 förp kronärtskocksbottnar (à 400 g)
salt
svartpeppar
4 port lins- eller bönpasta (gärna fusilli)
Till servering
riven parmesan
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. parmesanost och persilja.
Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett35 g
Salt4.6 g
Kolhydrater26 g
Protein61 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer