Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor

1
0
Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor

En riktigt snabb vardagsrätt fixar du av smakrik salsiccia, kronärtskocksbottnar samt pasta. En pastarätt behöver en sås och här görs den av lök, tomater och kryddas med rosmarin. Till den goda salsicciasåsen serveras en mättande pasta som även innehåller gula linser här i formen av fusilli så att du enkelt får upp den goda såsen från tallriken. Smaklig måltid!

Skriv ut
Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
2
förp salsiccia (à 240 g)
1
gul lök
2 msk
olivolja
4
tomater
1/2
kruka rosmarin
3 dl
grönsaksbuljong (tärning eller fond och vatten)
1
förp kronärtskocksbottnar (à 400 g)
-
salt
-
svartpeppar
4
port lins- eller bönpasta (gärna fusilli)

Till servering

riven parmesanost
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven, buljongen och bönpastan.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

Näringsvärdet är beräknat exkl. parmesanost och persilja.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blir det sås över så är den god att mixa slät med lite extra buljong och grädde till en krämig soppa, perfekt som matlåda.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2867 KJ / 685 kCal
Fett 35 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 26 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept