Wrap med paprika och bönröra

9
4 Klimatsmart
Wrap med paprika och bönröra

En snabb och god wrap för sommarens picknickar. Bön- och fetaoströran mättar bra och wrapen går toppen att förbereda dagen innan. Lägg röran i ett salladsblad för extra krisp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Wrap med paprika och bönröra

Ingredienser

4 portioner
1
förp vita bönor (à 380 g)
150 g
fetaost
2
grillade inlagda paprikor
1
pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl
hackad basilika
2 tsk
finrivet citronskal
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
2 msk
olivolja
4
romansalladsblad
2 dl
rostade hackade valnötter
4
stora tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Irja

11/16/2020

Jättegod, men alldeles för mycket salt, tycker vi!

Agneta

5/12/2020

Succé vid flera utflykter 👍

Gustav

4/26/2020

Fantastiskt recept! Mycket smarrigt men lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2711 KJ / 647 kCal
Fett 34 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept