Wrap med paprika och bönröra
En snabb och god wrap för sommarens picknickar. Bön- och fetaoströran mättar bra och wrapen går toppen att förbereda dagen innan. Lägg röran i ett salladsblad för extra krisp.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp vita bönor (à 380 g)
150 g fetaost
2 grillade inlagda paprikor
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl hackad basilika
2 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 romansalladsblad
2 dl rostade hackade valnötter
4 stora tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2711 KJ / 647 kCal
Fett34 g
Salt4.9 g
Kolhydrater55 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gör 8 mellanstora wraps av en sats, så kan man vika in båda sidorna och de går precis ner i en tvålitersglasslåda, bästa matsäcken och inga bröd som ligger i en påse och torkar. Minskar också saltet, och byter ut valnötter mot rostade solroskärnor pga allergi.
Magdalena
2021-07-19Jättegod, men alldeles för mycket salt, tycker vi!
Irja
2020-11-16Succé vid flera utflykter 👍
Agneta
2020-05-12