Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Wrap med paprika och bönröra

En snabb och god wrap för sommarens picknickar. Bön- och fetaoströran mättar bra och wrapen går toppen att förbereda dagen innan. Lägg röran i ett salladsblad för extra krisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp vita bönor (à 380 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 grillade inlagda paprikor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl hackad basilika
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 romansalladsblad
  • 2 dl rostade hackade valnötter
  • 4 stora tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Smula fetaosten. Grovhacka paprikan.
  2. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda med fetaost, paprika, vitlök, basilika, citronskal, chiliflakes, salt och olja.
  3. Fördela salladsblad, bönröra och valnötter på bröden. Vik ihop till wraps och förvara i kylen till servering.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(3)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2711 kJ / 647 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept