Wrap med paprika och bönröra

18
5
Wrap med paprika och bönröra

En snabb och god wrap för sommarens picknickar. Bön- och fetaoströran mättar bra och wrapen går toppen att förbereda dagen innan. Lägg röran i ett salladsblad för extra krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Wrap med paprika och bönröra

Ingredienser

4 portioner
1 förp vita bönor (à 380 g)
150 g fetaost
2 grillade inlagda paprikor
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl hackad basilika
2 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 romansalladsblad
2 dl rostade hackade valnötter
4 stora tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Magdalena

2021-07-19

Jag gör 8 mellanstora wraps av en sats, så kan man vika in båda sidorna och de går precis ner i en tvålitersglasslåda, bästa matsäcken och inga bröd som ligger i en påse och torkar. Minskar också saltet, och byter ut valnötter mot rostade solroskärnor pga allergi.

Irja

2020-11-16

Jättegod, men alldeles för mycket salt, tycker vi!

Agneta

2020-05-12

Succé vid flera utflykter 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2711 KJ / 647 kCal
Fett 34 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden