Grön sparrisfrittata
Läckert grön omelett med både sparris och ärter som passar perfekt på en buffé. Frittatan är lika god varm som ljummen. Dijonsenap och Västerbottensost ger omeletten en spännande smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
6 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
150 g frysta ärtor
1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
1 msk dijonsenap
12 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
rucola till garnering
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1363 KJ / 326 kCal
Fett23 g
Salt1.92 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer