Grön sparrisfrittata 

8
0
Grön sparrisfrittata 

Läckert grön omelett med både sparris och ärter som passar perfekt på en buffé. Frittatan är lika god varm som ljummen. Dijonsenap och Västerbottensost ger omeletten en spännande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Grön sparrisfrittata 

Ingredienser

6 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
150 g frysta ärtor
1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
1 msk dijonsenap
12 ägg
rucola till garnering
smör
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Frittata på italienska, tortilla på spanska och bondomelett på svenska. Kärt barn har många namn. Frittata är bra buffémat och vinner faktiskt bara på att göras i förväg. Låt fantasi och säsong styra smakerna. Sparris, sockerärter eller späda morötter ger en vårlig frittata. Eller gå på grillade grönsaker som aubergine, zucchini och paprika.

Tänk på att fräsa vattenrika grönsaker som spenat, mangold och zucchini innan äggstanningen hälls över. Annars kan frittatan bli vattnig.

Sätt smak med hackade örter som basilika, dill, persilja, körvel och salvia. Riven ost är gott att ha i, helst en stark sort som ger skjuts åt smaken – tänk Västerbotten, lagrad cheddar, präst eller parmesan.

Stekt eller kokt skivad potatis eller kokt pasta ger en matig frittata. Tunt skivad salami, stekt tärnat rökt sidfläsk, kallrökt lax är gott att ha i för den som vill lägga till kött eller fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1363 KJ / 326 kCal
Fett 23 g
Salt 192 g
Kolhydrater 5 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden