Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt är en matig och snabblagad rätt där fräscha ingredienser som aubergine, bönmix, skivad rökt kalkon och bulgur får fin smak av smaksättare som paprikapulver, spiskummin och citron. Servera den mättande bulgurn med sötsyrlig citronyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela auberginen på längden och skär i breda skivor. Salta och peppra och stek dem i olivoljan i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter.
  2. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt buljongtärningen och kryddorna i vattnet.
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda saft och skal med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär tomaterna i bitar. Strimla kalkonköttet. Rör ner allt i bulgurn. Salta och peppra ordentligt. Toppa med auberginen.
  5. Servera bulgurn med citronyoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 port bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1/2 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 380 g bönmix
  • 3 tomater
  • 240 g skivad rökt kalkon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1992 kJ / 476 kCal