Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt
Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt är en matig och snabblagad rätt där fräscha ingredienser som aubergine, bönmix, skivad rökt kalkon och bulgur får fin smak av smaksättare som paprikapulver, spiskummin och citron. Servera den mättande bulgurn med sötsyrlig citronyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
salt
peppar
1 msk olivolja
4 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 krm spiskummin
1/2 citron
2 dl matyoghurt
380 g bönmix
3 tomater
240 g skivad rökt kalkon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1675 KJ / 401 kCal
Fett11 g
Salt2.9 g
Kolhydrater42 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gjorde den vegansk och bytte ut kalkonen mot oumph, yoghurten mot soyayoughurt och tog hela konserverade tomtater på burk. Blev gott!
Elin
2021-09-11