Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

11
1
Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt är en matig och snabblagad rätt där fräscha ingredienser som aubergine, bönmix, skivad rökt kalkon och bulgur får fin smak av smaksättare som paprikapulver, spiskummin och citron. Servera den mättande bulgurn med sötsyrlig citronyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
salt och peppar
1 msk olivolja
4 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 krm spiskummin
1/2 citron
2 dl matyoghurt
380 g bönmix
3 tomater
240 g skivad rökt kalkon

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Elin

2021-09-11

Gjorde den vegansk och bytte ut kalkonen mot oumph, yoghurten mot soyayoughurt och tog hela konserverade tomtater på burk. Blev gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1675 KJ / 401 kCal
Fett 11 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 42 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden