Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

0
1
Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

För variation i vardagsmaten kan du byta ut kycklingen mot den lite mer smakrika kalkonfilén. Rosta i ugn tillsammans med broccoli, piffa din bulgur med rotsaker och du har en middag utöver det vanliga.

Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

ca 600 g kalkonfilé
2 tsk rosépeppar
1 tsk timjan
1 krm malen nejlika
2 krm svartpeppar
salt
250 g broccoli
1 tsk olivolja

Rotsaksbulgur

4 port bulgur (gärna fullkorn)
500 g vegetarisk pytt

Till servering

1 dl rostade hasselnötter
2 dl gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt rotsaksbulguren med hackade färska örter t ex dill, persilja eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Andreas

2017-02-06

Gillade det här! Har aldrig ätit bulgur innan och det var helt okej. Föredrar fullkornsris, men som omväxling kan bulgur funka. Hackade i en kruka basilika i gräddfilen så att den fick lite piff. Kalkonfilé är ett toppenkött, så gärna mer recept med det! :)

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 586 kCal
Fett 22 g
Salt 0.43 g
Kolhydrater 45 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden