Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

För variation i vardagsmaten kan du byta ut kycklingen mot den lite mer smakrika kalkonfilén. Rosta i ugn tillsammans med broccoli, piffa din bulgur med rotsaker och du har en middag utöver det vanliga.

Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

ca 600 g kalkonfilé
2 tsk rosépeppar
1 tsk timjan
1 krm malen nejlika
2 krm svartpeppar
salt
250 g broccoli
1 tsk olivolja

Rotsaksbulgur

4 port bulgur (gärna fullkorn)
500 g vegetarisk pytt

Till servering

1 dl rostade hasselnötter
2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Gillade det här! Har aldrig ätit bulgur innan och det var helt okej. Föredrar fullkornsris, men som omväxling kan bulgur funka. Hackade i en kruka basilika i gräddfilen så att den fick lite piff. Kalkonfilé är ett toppenkött, så gärna mer recept med det! :)

Andreas

2017-02-06

Näringsvärde per portion

Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett22 g
Salt0.43 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Johans julmumma
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lövbiff med rödlöksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartvinbärsglögg
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julkryddade portionsbröd
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga