Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil
För variation i vardagsmaten kan du byta ut kycklingen mot den lite mer smakrika kalkonfilén. Rosta i ugn tillsammans med broccoli, piffa din bulgur med rotsaker och du har en middag utöver det vanliga.
Ingredienser
4 portioner
Kalkon
ca 600 g kalkonfilé
2 tsk rosépeppar
1 tsk timjan
1 krm malen nejlika
2 krm svartpeppar
salt
250 g broccoli
1 tsk olivolja
Rotsaksbulgur
4 port bulgur (gärna fullkorn)
500 g vegetarisk pytt
Till servering
1 dl rostade hasselnötter
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett22 g
Salt0.43 g
Kolhydrater45 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gillade det här! Har aldrig ätit bulgur innan och det var helt okej. Föredrar fullkornsris, men som omväxling kan bulgur funka. Hackade i en kruka basilika i gräddfilen så att den fick lite piff. Kalkonfilé är ett toppenkött, så gärna mer recept med det! :)
Andreas
2017-02-06