Morotssallad med apelsindressing och räkor
Denna ljuva morotssallad, i härligt somriga toner, tillagar du på mindre än 30 minuter och serverar tillsammans med välsmakande grönsaker, ljummen bulgur, lyxräkor, sötsyrlig apelsindressing och crème fraiche. Ett enkelt, fräscht och nyttigt recept som kan avnjutas när som helst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
2 förp räkor i lake (à 360 g)
150 g haricots verts (bönor)
2 morötter
380 g bönmix
100 g fetaost
Apelsindressing
1/2 apelsin
2 msk olivolja
1 msk honung
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
Gör så här
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd fetaost och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd fetaost och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 679 kCal
Fett30.3 g
Kolhydrater59.7 g
Protein38.3 g
Kommentarer