Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen vårprimörssallad med halloumi, kalkon och dragonsås

En ljummen vårprimörssallad med halloumi, kalkon och dragonsås som känns lyxig och är mättande. Potatis och bulgur blandas med stekt halloumiost, rökta kalkonstavar, rödlök, avokado och söta coctailtomater. Ringla över dragonsåsen före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör ihop alla ingredienser till dragonsåsen.
  2. Blanda den ljumna potatisen samt bulgurn i en bunke. Vänd ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek halloumiosten i olivolja så den blir mjuk och får lite stekyta. Blanda ner den i salladen. Servera på tallrikar och ringla såsen över. Häll resten av såsen i en skål och servera vid sidan av.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfri ost eller uteslut den. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Koka gärna bulguren i buljong för bättre smak. För att lyxa till denna rätt kan man ta parmaskinka istället för kalkon.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 4 dl kokt bulgur
  • 4 nykokta potatisar i tärningar
  • 16 cocktailtomater delade i kvartar
  • 1 ask bladspenat (à ca 70 g)
  • 1 rödlök hackad
  • 400 g rökt kalkon i stavar
  • 1 avokado urgröpt och tärnad
  • salt och peppar
  • 250 g tärnad halloumiost
  • 1 msk olivolja
Dragonsås
  • 1 msk hackade dragonblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan