Ljummen vårprimörssallad med halloumi, kalkon och dragonsås
En ljummen vårprimörssallad med halloumi, kalkon och dragonsås som känns lyxig och är mättande. Potatis och bulgur blandas med stekt halloumiost, rökta kalkonstavar, rödlök, avokado och söta coctailtomater. Ringla över dragonsåsen före servering.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
4 dl kokt bulgur
4 nykokta potatisar i tärningar
16 cocktailtomater delade i kvartar
1 ask bladspenat (à ca 70 g)
1 rödlök hackad
400 g rökt kalkon i stavar
1 avokado urgröpt och tärnad
salt och peppar
250 g tärnad halloumi
1 msk olivolja
Dragonsås
1 msk hackade dragonblad
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
salt och peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfri ost eller uteslut den. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Koka gärna bulguren i buljong för bättre smak. För att lyxa till denna rätt kan man ta parmaskinka istället för kalkon.
Har du lagat receptet?
Kommentarer