Bön- och lammburgare med rostad sötpotatis
Här görs dina burgare på ett något annorlunda sätt, nämligen på lammkorv och svarta bönor. Istället för pommes gör vi klyftor av sötpotatis. Fyll bröden med burgaren, silverlök, tomat och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Burgare
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
380 g färsk lammkorv kryddad med vitlök och örter
1 vitlöksklyfta
2 krm chiliflakes
2 tsk olja
Tillbehör
1/2 silverlök
1 bifftomat
1/2 förp kruksallad
2 dl matyoghurt
1/2 tsk spiskummin
4 hamburgerbröd (gärna surdeg, à 75 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2965 KJ / 706 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater80 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde med kycklingfärs istället och hade spiskummin i färsen och persilja + allt det andra. Blev mycket uppskattat.
Linda
2023-03-30Synd att förstöra lammfärsen på det sättet. Resultatet blev en kladdig ”biff” som lämnade en fet hinna i munnen.
Magnus
2022-10-30