Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi
Fantastiskt mumsig vegetarisk burgare på stora vita bönor, spenat, solrosfrön och halloumi. Servera med en vackert grön guacamole med hett sting från picklad chili, krämig srirachamajonnäs och knapriga rotfruktschips på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
Bön- spenatburgare
2 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
2 dl fryst, tinad bladspenat
1 tsk anchochilipulver
1 tsk malen spiskummin
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk salt
150 g halloumi (eller fetaost)
1 dl osaltade rostade solrosfrön
1 dl finhackad koriander
rapsolja
Srirachamajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk srirachasås (stark chilisås)
Guacamole
2 tsk inlagd röd/grön hackad jalapeño (eller picklad chili, se länk under steg 6)
2 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 dl hackad koriander
2 krm flingsalt
Till servering
4 hamburgerbröd
chips (gärna rotfruktschips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4322 KJ / 1033 kCal
Fett59 g
Salt5 g
Kolhydrater74 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi älskar dessa burgare och bjuder gärna våra gäster på dem. Enkla att laga, supergoda att äta! Perfekt fredagsmat.
Erika
2021-02-10