Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

60
1
Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Fantastiskt mumsig vegetarisk burgare på stora vita bönor, spenat, solrosfrön och halloumi. Servera med en vackert grön guacamole med hett sting från picklad chili, krämig srirachamajonnäs och knapriga rotfruktschips på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Bön- spenatburgare

2 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
2 dl fryst, tinad bladspenat
1 tsk anchochilipulver
1 tsk malen spiskummin
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk salt
150 g halloumi (eller fetaost)
1 dl osaltade rostade solrosfrön
1 dl finhackad koriander
rapsolja

Srirachamajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk srirachasås (stark chilisås)

Guacamole

2 tsk inlagd röd/grön hackad jalapeño (eller picklad chili, se länk under steg 6)
2 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 dl hackad koriander
2 krm flingsalt

Till servering

4 hamburgerbröd
chips (gärna rotfruktschips)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt halloumi mot laktosfri fetaost. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut halloumi/fetaost mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentar

Erika

2021-02-10

Vi älskar dessa burgare och bjuder gärna våra gäster på dem. Enkla att laga, supergoda att äta! Perfekt fredagsmat.

Näringsvärde per portion

Energi 4322 KJ / 1033 kCal
Fett 59 g
Salt 5 g
Kolhydrater 74 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden