Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi
Fantastiskt mumsig vegetarisk burgare på stora vita bönor, spenat, solrosfrön och halloumi. Servera med en vackert grön guacamole med hett sting från picklad chili, krämig srirachamajonnäs och knapriga rotfruktschips på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
Bön- spenatburgare
Srirachamajonnäs
Guacamole
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt halloumi mot laktosfri fetaost. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi/fetaost mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi älskar dessa burgare och bjuder gärna våra gäster på dem. Enkla att laga, supergoda att äta! Perfekt fredagsmat.
Erika
2021-02-10