Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Fantastiskt mumsig vegetarisk burgare på stora vita bönor, spenat, solrosfrön och halloumi. Servera med en vackert grön guacamole med hett sting från picklad chili, krämig srirachamajonnäs och knapriga rotfruktschips på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ut all vätska ur spenaten.
  2. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, majsstärkelse och salt.
  3. Riv halloumin.
  4. Rör ner hälften av den rivna halloumin, solrosfrön och koriander i bönsmeten. Forma 4 biffar (för 4 port) med oljade händer.
  5. Majonnäs: Blanda majonnäs och sriracha. 
  6. Guacamole: Dela och kärna ur och finhacka 1 Picklad chilifrukt (för 4 port) eller den inlagda jalapeñosen.
  7. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadoköttet slätt med limejuicen med en stavmixer. Rör ner chili och koriander. Krydda med flingsalt.
  8. Burgare: Grilla eller stek biffarna 3-4 minuter per sida. 
  9. Till servering: Rosta eller grilla bröden. Servera biffarna mellan bröden tillsammans med srirachamajo, guacamole, resterande riven halloumi och rotfruktschips.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt halloumi mot laktosfri fetaost. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut halloumi/fetaost mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
Bön- spenatburgare
  • 2 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
  • 2 dl fryst, tinad bladspenat
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 150 g halloumiost (eller fetaost)
  • 1 dl osaltade rostade solrosfrön
  • 1 dl finhackad koriander
  • rapsolja
Srirachamajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås (stark chilisås)
Guacamole
  • 2 tsk inlagd röd/grön hackad jalapeño (eller picklad chili, se länk under steg 6)
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 2 krm flingsalt
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • chips (gärna rotfruktschips)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4322 kJ / 1033 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept