Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Biff i rökig vinmarinad

Det är lite av en konst att marinera kött på rätt sätt. Den här marinerade ryggbiffen kan du känna dig trygg med då den är noga testat! Rökt olivolja, anchochilipulver och rött vin förstärker köttets karaktär och ger en djupare smak. Vinet mörar också köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om.
  2. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
  3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla ett par minuter per sida.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl rött vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk anchochilipulver
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rökt olivolja
  • 4 skivor ryggbiff
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?