Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel 15 min i köket

Grillade chips

Prova att grilla chips nästa gång grillen är igång, chipsen blir både krispiga och sega på samma gång! Servera de grillvarma chipsen med tillbehör som crème fraiche och rom eller tångkaviar, perfekt som tilltugg under grillkvällen medan huvudrätten ligger på grillgallret.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg chipsen i en form eller stålkorg som tål grillvärme. Vänd dem hastigt på grillen.
  2. Skaka och vänd runt några gånger. Servera chipsen direkt med smetana eller crème fraiche och tångkaviar eller stenbitsrom.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Ringla gärna lite olivolja över smetanan för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 påse lättsaltade chips (à ca 200 g)
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 burk tångkaviar eller stenbitsrom (à 75 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1001 kJ / 239 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer