Bön- och fetaostsallad med grov pistou
När man gör sallad bör man bara ha i sånt som är gott. Och det är precis det vi har gjort här: potatis, morötter, kronärtskockor och fetaost för att nämna några ingredienser. Det hela binds ihop med en god pistou.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp morötter (à 500 g)
Pistou
1 kruka dill
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl olja
150 g färska haricots verts (bönor)
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
150 g fetaost
1/2 silverlök
1 förp sallad (gärna crunchita, à 200 g )
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2039 KJ / 486 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Pistoun behöver mer smak - definitivt mer sälta. Men utöver det var det gott, och till och med hushållets bönhatande medlem åt upp hela sin portion.
Mikael
2022-10-27Ett recept som påminner om att man tar det sista man har kvar i skafferiet i slutet av månaden och försöker göra det bästa av en dålig situation. 1/5.
Karl
2022-10-26