Mexikanskt ris med bönor och avokadosalsa
Ris på mexikanskt ris kommer lastat! Vad innebär det, kanske ni tänker. Jo, riset smaksätts nämligen med spiskummin, vitlök, silverlök och paprikapulver bland annat. Sedan blandas det också med bönor. Servera med avokadosalsa, nachos och annat smarr.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
4 portioner
Ris
1 silverlök
2 röd peppar (chili)
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
4 port ris (gärna basmati)
vatten (enligt anvisningen på risförpackningen)
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
Avokadosalsa
2 avokador
1/2 rödlök
2 msk olja
1 lime
salt
peppar
1 kruka koriander
125 g nachos rolls
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3605 KJ / 861 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater93 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte tokigt alls men jag mixade lök (tog lite extra), vitlök och chili, fräste det med tomatpuré och kryddor i gjutjärnsgryta och bakade sen av detta med väl avsköljt basmatiris och buljong i 225 graders ugn. Bytte även ut kidneybönor mot svarta.
Henrik
2022-10-25Enkelt och gott
Matilda
2022-10-23