Mexikanskt ris med bönor och avokadosalsa
Ris på mexikanskt ris kommer lastat! Vad innebär det, kanske ni tänker. Jo, riset smaksätts nämligen med spiskummin, vitlök, silverlök och paprikapulver bland annat. Sedan blandas det också med bönor. Servera med avokadosalsa, nachos och annat smarr.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
Ris
Avokadosalsa
För alla
Kontrollera noga innehållet i nachosrullarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och byt ut nacho rolls till saltade nachochips.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut nacho rolls till saltade nachochips.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte tokigt alls men jag mixade lök (tog lite extra), vitlök och chili, fräste det med tomatpuré och kryddor i gjutjärnsgryta och bakade sen av detta med väl avsköljt basmatiris och buljong i 225 graders ugn. Bytte även ut kidneybönor mot svarta.
Henrik
2022-10-25Enkelt och gott
Matilda
2022-10-23