Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillat ribfinger i bröd med rosmarin och kronärtskocka

Grillat ribfinger är ett spännande grillspett på grillfesten. Här i bröd med rosmarin och kronärtskocka. Ribfinger är nötkött utskuret från revbensspjällen, perfekt att trä på spett och grilla. Krydda med rosmarinen och grilla snabbt. Gott med bröd, cottage cheese och örtmarinerade kronärtskockor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttet med salt, peppar och rosmarin. Vänd ner oljan. Trä upp köttet på spetten.
  2. Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida. Låt kronärtskockorna rinna av.
  3. Till servering: Servera spetten med kronärtskockor, cottage cheese, bröd, lök och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri cottage cheese, smaksätt med hackad grillad paprika.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut cottage cheese mot lite tärnad tofu och hackad grillad paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g US spareribs (ribfinger)
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin eller torkad
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp grillade kronärtskockor (à 290 g)
  • 250 g cottage cheese grillad paprika
  • 8 blötlagda träspett
Till severing
  • baguette eller lantbröd
  • silverlök
  • romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 537 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer