Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Ta genvägen med några färdiga salladsblandningar och snabbt och enkelt kan du servera en mättande och god sallad med vibbar från Medelhavet. Rör ner bulgur i salladerna och toppa med solroskärnor för extra krisp. Salladerna serveras helst med lufttorkad skinka.
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
1 förp vitost (à 150 g)
1 oliv- och bönsallad (gärna medelhavs à 300 g)
1 förp kålmix (à 140 g)
1 1/2 dl rostade solroskärnor
2 förp prosciutto crudo med tryffel (à 100 g)
4 skivor surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Grilla eller rosta gärna brödet innan servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer