Bön- & fänkålsgryta

15
3
Bön- & fänkålsgryta

Tilltalande gryta med blomkål, fänkål, morot, bönor, kryddig tomatsås och kokosmjölk. Garnera grytan med hackad koriander. Bön- och fänkålsgryta både doftar och smakar av Indien.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Bön- & fänkålsgryta

Ingredienser

6 portioner
1/2
blomkålshuvud
2 st
fänkål
1
stor morot
2 msk
olja
1
burk bönor t ex kidneybönor eller kikärter (à 400 g)
3 - 3 1/2 dl
kryddig tomatsås (se länk nedan under steg 3)
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2
kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

2013-11-15

Gott men det känns som att det saknas något tillbehör, till exempel nudlar. Håller med om att tomatsåsen är mycket god och lättlagad. Bönorna kändes dock helt fel i denna rätt, tänker pröva den igen med några förändringar.

Zara

2013-02-20

Supergott! Tomatsåsen var verkligen jättegod, det behövs inte alls så mycket kokosmjölk eftersom tomatsåsen är så god isig.

Maria

2010-01-17

Jättegott! Den kryddiga tomatsåsen kan se krånglig ut med många ingredienser, men den är urenkel att göra. Det doftar indisk restaurang i hela huset...

Näringsvärde per portion

Energi 1305 KJ / 312 kCal
Fett 23 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 15 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept