Bön- & fänkålsgryta

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
3
Bön- & fänkålsgryta

Tilltalande gryta med blomkål, fänkål, morot, bönor, kryddig tomatsås och kokosmjölk. Garnera grytan med hackad koriander. Bön- och fänkålsgryta både doftar och smakar av Indien.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Bön- & fänkålsgryta

Ingredienser

6 portioner
1/2   blomkålshuvud
2 st  fänkål
1   stor morot
2 msk  olja
1   burk bönor t ex kidneybönor eller kikärter (à 400 g)
3 - 3 1/2 dl  kryddig tomatsås (se länk nedan under steg 3)
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Gott men det känns som att det saknas något tillbehör, till exempel nudlar. Håller med om att tomatsåsen är mycket god och lättlagad. Bönorna kändes dock helt fel i denna rätt, tänker pröva den igen med några förändringar.

Maria

2013-11-15

Supergott! Tomatsåsen var verkligen jättegod, det behövs inte alls så mycket kokosmjölk eftersom tomatsåsen är så god isig.

Zara

2013-02-20

Jättegott! Den kryddiga tomatsåsen kan se krånglig ut med många ingredienser, men den är urenkel att göra. Det doftar indisk restaurang i hela huset...

Maria

2010-01-17

Näringsvärde per portion

Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett23 g
Salt0.7 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Köttfärs- och fänkålsgratäng
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad ryggfilé av hoki
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korma med blomkål, kikärter och paneer
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade tomater och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga