Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärs- och fänkålsgratäng

Sugen på en god gratäng? Testa att laga till en smarrig köttfärs- och fänkålsgratäng med smak av tomatsås, köttfärs, fänkål och riven ost. Matigt, gott och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttfärsen i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll på tomatsåsen och låt koka upp.
  2. Skölj och halvera fänkålen. Skär bort den grova stocken längst ner och skär fänkålen i tunna klyftor.
  3. Lägg fänkålen i en lätt smord ugnssäker form. Häll över köttfärssåsen och strö över osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 15 minuter.
  5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  6. Servera gratängen med riset och strimlad sallad.

För alla

Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Krydda gärna köttfärssåsen med färsk hackad basilika.

Gröna tipset: Vill du hellre äta grönt kan köttfärsen ersättas med quornfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 färdig tomatsås med t ex basilika (à 420 g)
  • 3 fänkål
  • 2 dl riven ost (max 17%)
  • 3 dl basmatiris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden