Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig tomatsås

Fantastiskt smakrikt recept på tomatsås. Du gör den av tomatpuré och kryddar med bland annat ingefära, vitlök, senapsfrön, kardemumma, lagerblad, koriander, kajennpeppar, sambal oelek och rödvinsvinäger. Kryddig och god!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefära och vitlök fint.
  2. Fräs alla torra kryddor i olja i 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, sambal oelek, vinäger och socker, rör runt.
  3. Tillsätt fond, tomatpuré och vatten. Rör runt så att tomatpurén löser sig.
  4. Låt såsen småkoka i 1 timme. Rör i såsen då och då så att den inte bränns.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 burk tomatpuré (à ca 370 g)
  • 2 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk senapsfrön
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 1/2 msk malen koriander
  • 1/2 msk malen spiskummin
  • 1/2 msk malen kardemumma
  • 1/2 msk kajennpeppar
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl olja
Lägg till i inköpslistan