Kyckling tikka masala med morotsdipp

Tikka masala kryddad kyckling – hur kan det vara så gott? Som tillbehör kokas ris och blomkål, och så görs en superenkel morotsdipp bestående av rivna morötter, gräddfil, vitlök, salt och peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 morot
salt
peppar
600 g tikka masala kycklingbitar
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1/2 blomkålshuvud
För alla
Kontrollera noga innehållet i kycklingen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Kommentarer