Kyckling tikka masala med morotsdipp
Tikka masala kryddad kyckling – hur kan det vara så gott? Som tillbehör kokas ris och blomkål, och så görs en superenkel morotsdipp bestående av rivna morötter, gräddfil, vitlök, salt och peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 morot
salt
peppar
600 g tikka masala kycklingbitar
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1/2 blomkålshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer