Italiensk tomatsås

116
9
Italiensk tomatsås

Inget går upp mot en riktig italiensk tomatsås. Krydda tomatsåsen med basilika och vitlök och avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Italiensk tomatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g
krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
2 - 3 msk
olivolja
2 - 3 msk
tomatpuré
-
salt
-
svartpeppar
1/2 - 1 tsk
socker
1/2 dl
strimlad färsk basilika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Agneta

2021-03-05

Mycket gott!

Christer

2021-01-21

Jag tillsatte 1 tsk sambal oelek och 1 tsk krämig balsam vinäger (Aceto balsamico di Modena), i min smak kan den inte bli godare.

Gitte

2020-04-17

Supergod sås. Dubblera gärna receptet och frys in i lagom portioner. Man kan också göra den lite extra fyllig genom att grovriva zucchini som man lägger i mot slutet av koktiden. Kvarta minimozzarellabollar och lägg ovanpå - det blir mums!

Näringsvärde per portion

Energi 546.3 KJ / 130.5 kCal
Fett 10 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 7.8 g
Protein 1.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept