Italiensk tomatsås
Inget går upp mot en riktig italiensk tomatsås. Krydda tomatsåsen med basilika och vitlök och avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
1/2 - 1 tsk strösocker
1/2 dl strimlad färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi546.3 KJ / 130.5 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7.8 g
Protein1.5 g
Kommentarer
Personligen fräser jag färsk finhackad chili tillsammans med lök och vitlök. När det fräst liten stund häller jag i mer olivolja och sprutar i tomatpurén. Fräs lite till och sen i med tomaterna. Rips är också att ha i en tsk balsamvinäger.
Patrik
2024-04-15Supergott fem stjärnor
Mats
2024-04-12Verkar vara ett riktigt höjdarrecept, för man blir hungrig när man läser det.
Mikael
2024-02-07