Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Italiensk tomatsås

(63)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Inget går upp mot en riktig italiensk tomatsås. Krydda tomatsåsen med basilika och vitlök och avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g krossade tomater konserverade eller färska
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använder man färska tomater ska de skållas, skalas, kärnas ur och hackas.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  3. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.

För alla

Italiensk tomatsås är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer