Bolognese till många

Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Bolognese till många

En fyllig äkta ragu bolognese gjord på kalvfärs och blandfärs, som får koka ihop tillsammans med rött vin, tomat och selleri. Denna köttfärssås görs som långkok och räcker till många. Rosmarin och lagerblad får ge smak till den mustiga pastasåsen. Servera med pasta och parmesan!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Bolognese till många

Ingredienser

8 portioner
200 g kalvfärs
400 g blandfärs
4 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
1/2 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
4 burkar hela tomater (à ca 400 g)
1 färsk rosmarinkvist
5 lagerblad
salt

Till servering

pasta (t ex rigatoni eller spaghetti)
parmesan
olivolja
svartpeppar

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott, körde i en vitlöksklyfta också. Riktigt enkel att göra även om det tar sin tid. 5/5

    Kim

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl pasta och serveringsförslagen.
Energi942 KJ / 226 kCal
Fett14 g
Salt2.26 g
Kolhydrater6 g
Protein17 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Thaigryta med broccoli
    Betyg 2.8 av 5.258 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Småländska wallenbergare
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfärsköttbullar med svamppasta
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad