Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalvfärsbullar i tomatsås

Köttbullar är en storfavorit i många familjer! Dessa bullar är gjorda på kalvfärs som smaksatts med timjan och rostad lök. Hastigt steks de i en stekpanna tills en fin färg träder fram. Tillsätt paprika och sedan pastasås och låt det sjuda. Servera med nykokt pasta och toppa med ruccola!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till spaghettin.
  2. Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet. Låt stå någon minut. Blanda ner salt, peppar, timjan och rostad lök. Rör ner färsen och blanda noga.
  3. Forma färsen till runda köttbullar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.
  7. Tillsätt paprikan i pannan och låt steka någon minut. Häll i pastasåsen och vattnet. Låt sjuda några minuter.
  8. Toppa köttbullarna med ruccola och servera till pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd, rostad lök och spaghetti utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Tips

Värm pastasåsen vid sidan om och servera till de som vill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rostad lök
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 gul paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1/2 dl vatten
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2551 kJ / 596 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer