Kalvfärsbullar i tomatsås

75
1
Kalvfärsbullar i tomatsås

Köttbullar är en storfavorit i många familjer! Dessa bullar är gjorda på kalvfärs som smaksatts med timjan och rostad lök. Hastigt steks de i en stekpanna tills en fin färg träder fram. Tillsätt paprika och sedan pastasås och låt det sjuda. Servera med nykokt pasta och toppa med ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Kalvfärsbullar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 dl rostad lök
ca 500 g kalvfärs
1 gul paprika
2 msk smör eller margarin
390 g pastasås med vitlök
1/2 dl vatten
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd, rostad lök och spaghetti utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Gör så här

Tips

Värm pastasåsen vid sidan om och servera till de som vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentar

Marika

2015-10-21

Mycket god o lätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2551 KJ / 596 kCal
Fett 27 g
Salt 3.88 g
Kolhydrater 62 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden