Lax med tabbouleh och valnötscrème

98
7
Lax med tabbouleh och valnötscrème

En fräsch och hälsosam rätt på lax med tabbouleh och valnötscrème. Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Lax med tabbouleh och valnötscrème

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

4 port bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka persilja
salt och peppar

Valnötscrème

50 g valnötter
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Lax

ca 600 g laxfilé
1 tsk olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta valnötterna i torr panna innan de hackas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Carola

2021-05-25

Jättegott! Bytte ut bulgur mot matvete, blev lite mer ’tuggmotstånd’. Mycket mer persilja (bladpersilja, tycker godare till tabbouleh). Valnötsröran var verkligen pricken över i.

Anna

2020-08-05

Jag brukar ta en hel kruka persilja för att det verkligen ska smaka tabbouleh :)

Anna

2020-08-05

Fräsch och god vardagsrätt! Byter ut bulgur mot quinoa för att få den glutenfri och matyoghurten mot Planti Greek Style (soja) för att få den mjölkfri!

Näringsvärde per portion

Energi 2810 KJ / 671 kCal
Fett 38 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 38 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden