En fräsch och hälsosam rätt på lax med tabbouleh och valnötscrème. Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carola
2021-05-25Jättegott! Bytte ut bulgur mot matvete, blev lite mer ’tuggmotstånd’. Mycket mer persilja (bladpersilja, tycker godare till tabbouleh). Valnötsröran var verkligen pricken över i.
Anna
2020-08-05Jag brukar ta en hel kruka persilja för att det verkligen ska smaka tabbouleh :)
Anna
2020-08-05Fräsch och god vardagsrätt! Byter ut bulgur mot quinoa för att få den glutenfri och matyoghurten mot Planti Greek Style (soja) för att få den mjölkfri!