Lax med tabbouleh och valnötscrème
En fräsch och hälsosam rätt på lax med tabbouleh och valnötscrème. Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
4 port bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Valnötscrème
50 g valnötter
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Lax
ca 600 g laxfilé
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2810 KJ / 671 kCal
Fett38 g
Salt1.79 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inga valnötter pga allergi- gott ändå och avokado eller melon istället för gurka är gott
Anna
2023-04-18Jättegott! Bytte ut bulgur mot matvete, blev lite mer ’tuggmotstånd’. Mycket mer persilja (bladpersilja, tycker godare till tabbouleh). Valnötsröran var verkligen pricken över i.
Carola
2021-05-25Jag brukar ta en hel kruka persilja för att det verkligen ska smaka tabbouleh :)
Anna
2020-08-05