Kryddig torsk med tabbouleh
Ett fräscht och snabblagat recept som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse! Smaksätt den saftiga torskfilén med paprikapulver, spiskummin, kanel och chili och servera tillsammans med mättande tabbouleh – libanesisk persiljesallad med bulgur, lök, tomat och gurka, samt svalkande limeyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
Tabbouleh
4 port bulgur eller annat gryn
1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
1 rödlök
2 tomater
1 gurka
1 kruka persilja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Torsk
2 krm paprikapulver
2 krm spiskummin
1 krm kanel
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 dl ströbröd
3 msk olja
Limeyoghurt
1 lime
1 msk honung
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1931 KJ / 461 kCal
Fett16 g
Salt3.31 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En vardagsfavorit här hemma och ikväll ska även min 8 månaders smaka rätten för första gången, hoppas att han gillar den lika mycket som mamma och pappa. Enligt mellan östern köket är det ju inte tabouli men det är en bra variant:)
Maria
2022-05-30Kommer vara en stor favorit. Fantastiska smaker på torsk. Använde Panko istället för ströbröd.
Jan
2022-03-24Näe...Tabouleh'n var god, men enl. originalrecept ska den även innehålla färsk mynta, citron och olivolja. Salt behövs absolut inte då grönsaksbuljongen gör jobbet. Ialf i tärningsform. Kryddningen till fisken må vara åt det persiska hållet, men ingen av oss tre tyckte om den då fisken upplevdes som söt p.g.a. kanelen. Såsen blev också för söt. Hade förmodligen varit godare utan honungen med bara lite salt....
Marika
2018-03-25