Honungskyckling med tabbouleh

Ett smakrikt och snabblagat recept på honungskyckling med tabouleh. Du gör det av bland annat kycklinglårfilé, soja, honung, bulgur, tomat, paprika, citron, fetaost och kikärter. Mättande och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglårfiléer
4 msk japansk soja
4 msk flytande honung
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Sallad
2 dl bulgur
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 grön paprika
1 tsk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk socker
3 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl finskuren dill
1 burk black eye bönor (à 400 g)
1 burk kikärtor (à 400 g)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såå gott och fungerade även superbra att byta ut kycklingen mot quornfilé 👍🏻
Emma
2020-05-13Hej Emma! Vad kul att höra att du gillade rätten och tack för tipset om quornfilé! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-14Åh kycklingen var fantastiskt god! Trots den korta marinadtiden var smaksensationen överväldigande. Den ska jag ta med mig till andra kycklingrecept. I bulgurn blandade jag i lite svenska grönsaker såsom morot, broccoli och vitkål. Jag gillar att laga med ingredienserna som finns naturligt för säsongen. Därför väljer jag gärna svenskt. Det blir alltid knisprigt och gott. Syran från citron gifter sig fint med svenska rotfrukter. Och jag köpte ett ciceleringsjärn vilket numera är mitt favoritverktyg i köket. Köpte först ett billigt, som inte fungerade och lade sen nästan 200 kronor på ett riktigt bra som även används av restaunger. Jag ångrar inte en krona.
Anna
2012-01-05En enkel och stadig rätt som är riktigt lättlagad. Tack vare bönorna och kikärtorna blir bulgursalladen riktigt mättande. Den ser även aptitlig ut. Kycklinglårfiléer är i vanliga fall saftiga och blir inte lika lätt torra så kycklingbröstfiléer kan bli. Icke i detta fallet dock! Tycker att de blir betydligt torrare än vanligt, dessutom ser de grådaskiga och tråkiga ut. Marinaden med honung passar bra till kyckling. Nästa gång kryddar jag kycklingen med lite chili också, och tillagar den i varm ugn. Hoppas på bättre resultat. Taboulehn är perfekt som den är, en höjdare! Tycker att receptet lätt räcker till 5 personer.
Anders
2011-12-13