Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
2Klimatsmart
Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.

Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
165 ml kokosmjölk
1 dl majonnäs
2 tsk sesamfrö
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt
svartpeppar

Till garnering

gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gick inte att äta, blev pizza istället.

Mats

2020-04-14

Mkt inspirerande och gott men ovanligt

Doris

2018-10-18

Näringsvärde per portion

Energi1584 KJ / 378 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Het biff med bambuskott sambal oelek
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hoisinkyckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bbq-karré med rostad majsdipp
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaisoppa med morot och kokosmjölk
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga