Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs
Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.
Ingredienser
4 portioner
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
165 ml kokosmjölk
1 dl majonnäs
2 tsk sesamfrö
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt
svartpeppar
Till garnering
gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1584 KJ / 378 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick inte att äta, blev pizza istället.
Mats
2020-04-14Mkt inspirerande och gott men ovanligt
Doris
2018-10-18