Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

11
2 Klimatsmart
Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.

Skriv ut
Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 msk
japansk soja
2 tsk
riven färsk ingefära
saft från 1
lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk
sambal oelek
1 tsk
flytande honung
165 ml
kokosmjölk
1 dl
majonnäs
2 tsk
sesamfrö
2
förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk
olja
-
salt och svartpeppar

Till garnering

gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Mats

2020-04-14

Gick inte att äta, blev pizza istället.

Doris

2018-10-18

Mkt inspirerande och gott men ovanligt

Näringsvärde per portion

Energi 1584 KJ / 378 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept