Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
2Klimatsmart
Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.

Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 msk  japansk soja
2 tsk  riven färsk ingefära
saft från 1   lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk  sambal oelek
1 tsk  flytande honung
165 ml  kokosmjölk
1 dl  majonnäs
2 tsk  sesamfrö
2   förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk  olja
salt och svartpeppar

Till garnering

gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gick inte att äta, blev pizza istället.

Mats

2020-04-14

Mkt inspirerande och gott men ovanligt

Doris

2018-10-18

Näringsvärde per portion

Energi1584 KJ / 378 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kimchikål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsyrlig mangogryta
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chilisås
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stinas festkotletter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsgryta Bombay
Betyg 2.9 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig chilisill
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga