Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs
![Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105626/cf_259/blomkalsris_med_ingefara__kokosmjolk_och_sojamajonnas.jpg)
Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.
![Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105626/cf_259/blomkalsris_med_ingefara__kokosmjolk_och_sojamajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
165 ml kokosmjölk
1 dl majonnäs
2 tsk sesamfrö
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt och svartpeppar
Till garnering
gräslök
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1584 KJ / 378 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick inte att äta, blev pizza istället.
Mats
2020-04-14Mkt inspirerande och gott men ovanligt
Doris
2018-10-18