Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

11
2
Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Blomkålsris är perfekt för den som vill äta lite grönare. Soja, ingefära och lime, tillsammans med kokosmjölk, ger rätten en asiatisk ton och krämig konsistens.

Blomkålsris med ingefära, kokosmjölk och sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 msk japansk soja
2 tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime (saft från en lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
165 ml kokosmjölk
1 dl majonnäs
2 tsk sesamfrö
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt och svartpeppar

Till garnering

gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Mats

2020-04-14

Gick inte att äta, blev pizza istället.

Doris

2018-10-18

Mkt inspirerande och gott men ovanligt

Näringsvärde per portion

Energi 1584 KJ / 378 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden