Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök
En fräsch och nyttig rätt som får smaklökarna att klinga! Blanda blomkålsris med solrosfrön, salt och peppar. Vänd ner en dressing gjord på vinäger, äppeljuice, senap och olja. Toppa med gräslök.
Ingredienser
4 portioner
1 kruka gräslök
1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk dijonsenap
3 msk olja
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön
Till servering
stekt fisk eller champinjonburgare
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1065 KJ / 254 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein11 g
Kommentarer