Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök
En fräsch och nyttig rätt som får smaklökarna att klinga! Blanda blomkålsris med solrosfrön, salt och peppar. Vänd ner en dressing gjord på vinäger, äppeljuice, senap och olja. Toppa med gräslök.
Ingredienser
4 portioner
1 kruka gräslök
1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk dijonsenap
3 msk olja
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön
Till servering
stekt fisk eller champinjonburgare
För alla
Gör glutenfri: välj stekt fisk att servera till.
Gör laktosfri: välj stekt fisk (stekt i laktosfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj stekt fisk (stekt i mjölkproteinfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör äggfri: välj stekt fisk.
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Tips
Servera gärna till stekt fisk eller champinjonburgare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1065 KJ / 254 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein11 g
Kommentarer