Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

26
0
Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

En fräsch och nyttig rätt som får smaklökarna att klinga! Blanda blomkålsris med solrosfrön, salt och peppar. Vänd ner en dressing gjord på vinäger, äppeljuice, senap och olja. Toppa med gräslök.

Skriv ut
Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

Ingredienser

4 portioner
1
kruka gräslök
1 msk
äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk
konc äppeljuice
1 msk
dijonsenap
3 msk
olja
250 g
blomkålsris
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
rostade solrosfrön

Till servering

stekt fisk eller champinjonburgare

För alla

Gör glutenfri: välj stekt fisk att servera till.
Gör laktosfri: välj stekt fisk (stekt i laktosfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj stekt fisk (stekt i mjölkproteinfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör äggfri: välj stekt fisk.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

Tips

Servera gärna till stekt fisk eller champinjonburgare.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1065 KJ / 254 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept