UNDER 15 MIN | Enkel

Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

En fräsch och nyttig rätt som får smaklökarna att klinga! Blanda blomkålsris med solrosfrön, salt och peppar. Vänd ner en dressing gjord på vinäger, äppeljuice, senap och olja. Toppa med gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gräslöken fint.
  2. Blanda vinäger, äppeljuice, senap och olja till en dressing.
  3. Blanda blomkålsriset ordentligt med salt, peppar och solrosfrön. Låt det stå ca 5 minuter.
  4. Vänd ner dressingen och gräslöken i blomkålsriset.
  5. Till servering: Servera som salladsrätt eller som tillbehör till t ex. stekt fisk eller champinjonburgare.

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

För alla

Gör glutenfri: välj stekt fisk att servera till.
Gör laktosfri: välj stekt fisk (stekt i laktosfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj stekt fisk (stekt i mjölkproteinfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör äggfri: välj stekt fisk.

Tips

Servera gärna till stekt fisk eller champinjonburgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk konc äppeljuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olja
  • 250 g blomkålsris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rostade solrosfrön
Till servering
  • stekt fisk eller champinjonburgare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1065 kJ / 254 kCal