Currysej med citrongräs med krämig kokos

6
0
Currysej med citrongräs med krämig kokos

Currysej med citrongräs med krämig kokos är en currygryta med livfulla smaker av bland annat purjolök och sambal oelek. Wokgrönsakerna och riset är lagom milda kontraster till den gula curryn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Currysej med citrongräs med krämig kokos

Ingredienser

4 portioner
400 g sejfilé
1 tsk salt
4 port ris, gärna basmatiris
1/2 purjolök
2 citrongräs
1/2 blomkålshuvud
1 msk curry
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
1 msk neutral olja
1 påse wokgrönsaker (à 500 g)
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
250 ml kokosmjölk
1 - 1 1/2 msk majsstärkelse
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1820 KJ / 437 kCal
Läs mer om näringsvärden