Thaisoppa med morot och kokosmjölk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaisoppa med morot och kokosmjölk

Bjud på en snabb soppa med härlig smak av Thailand med detta härliga recept. Mixa din soppgrund av kokta morötter, vitlök samt ingefära slät och koka sedan ihop den med kokosmjölk, het sambal oelek och kycklingfond till en mumsig thaisoppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Lägg morötter, vitlök, ingefära och vatten i en kastrull och koka upp. Koka sedan på medelvärme ca 5 minuter.
  3. Ta av kastrullen från spisen och mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och kycklingfond och koka upp igen. Smaka av med salt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal och fond. I övrigt är rätten gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Tips

Hacka i en halv kruka färsk koriander för extra god smak. Lägg i kyckling för en matigare soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 3 små vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk kycklingfond
  • salt
Lägg till i inköpslistan