Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Thaisoppa med morot och kokosmjölk

Bjud på en snabb soppa med härlig smak av Thailand med detta härliga recept. Mixa din soppgrund av kokta morötter, vitlök samt ingefära slät och koka sedan ihop den med kokosmjölk, het sambal oelek och kycklingfond till en mumsig thaisoppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Lägg morötter, vitlök, ingefära och vatten i en kastrull och koka upp. Koka sedan på medelvärme ca 5 minuter.
  3. Ta av kastrullen från spisen och mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och kycklingfond och koka upp igen. Smaka av med salt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal och fond. I övrigt är rätten gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Tips

Hacka i en halv kruka färsk koriander för extra god smak. Lägg i kyckling för en matigare soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 3 små vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk kycklingfond
  • salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer